bibliotek

Reading edge är ett bibliotek tillägnat det kunskapsfält som skapas inom koreografi, dans, performance och rörelsebaserade konstpraktiker. Bibliotekets fokus är oberoende och självutgivna publikationer av mindre organisationer, micro-förlag eller enskilda konstnärer. I den ständigt växande samlingen kan du hitta artists’ books, tidskrifter, zines, online publikationer, tidsberoende media och andra experimentella och konstnärliga publikationer. 

Reading edge tar form som ett referensbibliotek, mobil installation och digital plattform.Som publik är du välkommen att röra dig med biblioteket i dess olika formationer för att läsa, reflektera, diskutera eller vila. Reading edge vill utvidga förståelsen av vad en publikation är och kan göra. Ambitionen är att sammanföra en mångsidig samling och presentera programformat som aktiverar publikationer och publiceringspraktiker. 

Med start från september 2022 huserar Reading edge på MDT i Stockholm. Mellan 2018-2020 huserade Reading edge på c.off I Stockholm.  

Tryckta och digitala publikationer tas löpande emot till samlingen. Fyll i detta formulär och följ de vidare instruktionerna om du vill bidra med din publikation. Besök www.readingedge.se för att titta och söka igenom bibliotekets digitala katalog.

Rulla till toppen
Scroll to Top